nieuws

Blokker sluit winkels kookformule Cook & Co

Formules 7125

Blokker sluit winkels kookformule Cook & Co
ANP

AMSTERDAM – Blokker Holding maakt van kookformule Cook & Co een online formule. De twintig fysieke winkels gaan dicht.

Cook & Co is een formule waar artikelen voor koken, bakken en tafelbenodigdheden te koop zijn. De keten werd in 2005 door Blokker gelanceerd om te profiteren van de trend dat consumenten vaker thuis luxe wilde koken met goede apparatuur en met mooi gedekte tafels. Op het hoogtepunt had de keten zo’n dertig vestigingen.

Online verder
Daarvan zijn er nu nog twintig over. Vanaf 1 juni zullen deze één voor één gesloten gaan worden. De formule blijft online wel bstaan. ‘Door investeringen te richten op de onlinetak is de toekomst van deze formule beter gewaarborgd’, zo stelt het moederconcern in een verklaring.

Herstructureren
Blokker is al enige tijd bezig zijn activiteiten de herstructureren. Zo werd enkele dagen geleden nog aangekondigd dat 450 Blokker-filialen worden verbouwd. Hierdoor verliezen zo’n 390 werknemers hun baan. Ook bij zusterketen Xenos wordt ingegrepen.

Reageer op dit artikel