nieuws

Wie weg moet bij Jumbo, weet het nu

Formules

Wie weg moet bij Jumbo, weet het nu
Foto: Bert Jansen

VEGHEL – Jumbo heeft bekendgemaakt welke medewerkers mogen blijven en wie er moeten vertrekken bij het supermarktbedrijf.

Daarmee heeft Jumbo concreet invulling gegeven aan de maatregelen die eerder dit jaar al werden aangekondigd. Begin januari liet de directie al weten dat er 190 mensen moesten vertrekken. ‘Het aantal arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor zal hierdoor worden teruggebracht van 925 naar 735 fte’s’, aldus de directie.

Outsourcing
De personeelsreductie is op verschillende manieren gerealiseerd. Voor een deel gaat het om outsourcing van generieke functies, zoals administratieve en beheerstaken. Daarnaast zijn er zogenoemde indirecte functies afgebouwd.

C1000
Jumbo zwijgt nu over de ontslagen. Het bedrijf wil niet zeggen welke afdelingen het hardst zijn getroffen. Wel laat woordvoerder Claire Trügg weten dat het niet zo is dat veel ex-C1000-medewerkers moeten vertrekken.

Reageer op dit artikel