nieuws

Recall worst door negen Superunieleden

Formules

Recall worst door negen Superunieleden

DOETINCHEM – Negen Superunieleden roepen klanten op om snijworst en cervelaatworst terug te brengen. Er zit mogelijk plastic in.

Het betreft snijworst en  van Superunieleden Jan Linders, MCD, Hoogvliet, Attent, Coop, Spar, Plus, Vomar en Deen. Het plastic is door een productiefout in de snijworst terechtgekomen. Dat hebben de supermarkten gisteren gemeld.

Jan Linders
In eerste instantie werd gemeld er mogelijk plastic in snijworst van Jan Linders was terechtgekomen. De keten riep zijn klanten in een advertentie in de Limburgse kranten op de snijworst van het huismerk niet te eten en terug te brengen. Nu blijken ook de andere ketens getroffen. Klanten die de worst terugbrengen, krijgen hun geld terug.

Geitenkaas
Tegelijkertijd waarschuwde Jan Linders klanten met een koemelkallergie voor geitenkaas met het etiket van Onze Trots Geitenkaas 30+ Jong Belegen. Dat etiket is tevens terechtgekomen op verpakkingen met kaas waarvoor koemelk is gebruikt. Mensen die allergisch zijn voor koemelk, kunnen hierdoor in de problemen geraken. Deze kaas met het etiket Arina 30+ is ook aan andere supermarkten geleverd, onder meer Vomar en Hoogvliet roepen de kaas ook terug. Het gaat om de partij met de houdbaarheidsdatum 26 februari 2016 tot en met 19 maart.

Mars
Vorige week startte snoepfabrikant Mars een grootschalige terugroepactie. De fabrikant besloot daartoe nadat in  een reep in Duitsland een stuk plastic was aangetroffen dat afkomstig bleek van een machine. Uit voorzorg zijn miljoenen repen uit meer dan 50 landen teruggeroepen.

Reageer op dit artikel