nieuws

Nieuwe ondernemer voor Emté Kruiningen

Formules

Nieuwe ondernemer voor Emté Kruiningen

KRUININGEN – De Emté in het Zeeuwse Kruiningen heeft een nieuwe ondernemer. Het gaat om Frans Mourik (26). Hij is de opvolger van de vorig jaar overleden ondernemer Dirk van der Hoeven.

Sinds het overlijden van Van der Hoeven in augustus draaide de winkel door onder de erfgenamen van Van der Hoeven, maar werd ondertussen gezocht naar een nieuwe ondernemer voor de vestiging.

Virus
Mourik komt uit een supermarktfamilie. Zijn vader had tot 2008 een supermarkt onder eigen naam. Via hem werd de jonge ondernemer besmet met het supermarktvirus. ‘Zo kun je het wel zeggen, ja. Maar toen hij stopte, vond ik mezelf te jong om zelf te ondernemen.’ In plaats daarvan besloot Mourik te gaan werken bij Emté om het supermarktvak verder onder de knie te krijgen. Meest recent stond hij bij Emté in Oostkapelle. Inmiddels had hij aangegeven bij Sligro dat hij klaar was om zelf te gaan ondernemen.’Dan kaart je zoiets aan en volgen gesprekken. En dan doet zich ineens een mogelijkheid voor’, omschrijft hij het zelf.

Dorpswinkel
Volgens Mourik is de vestiging in Kruiningen een typische dorpswinkel. Momenteel bedraagt het vvo van de supermarkt 650 vierkante meter. In de toekomst, op de langere termijn, wil Mourik de winkel mogelijk uitbreiden. Momenteel zegt hij ook al druk bezig te zijn met brainstormen over aanpassingen in de winkel. ‘Maar ik wil nu eerst lekker hier aan de slag gaan. Van der Hoeven was een begrip in de omgeving. Het is nu zaak om het dorp zo goed mogelijk te bedienen.’

Reageer op dit artikel