nieuws

Koningsontbijt Jumbo voor 1,2 miljoen kinderen

Formules

Koningsontbijt Jumbo voor 1,2 miljoen kinderen
ANP

VEGHEL – Jumbo biedt op vrijdag 22 april voor de vierde keer het Koningsontbijt aan. Naast scholen in Nederland, verzorgt Jumbo ook het ontbijt voor kinderen op Aruba en Curaçao.

Het ontbijt wordt dit jaar aangeboden aan 1,2 miljoen basisschoolkinderen en bestaat uit onder meer brood, smeerkaas, light jam, kipfilet, rijstwafels en melk. Het familiebedrijf wil daarmee kinderen stimuleren om elke dag te ontbijten.

Bewuste producten
Het ontbijt dat voorafgaat aan de Koningsspelen bestaat traditiegetrouw uit feestelijke, gezonde en bewuste producten. Mede-eigenaar Cloosterman-van Eerd: ‘We hebben onszelf voor deze editie nog meer uitgedaagd en gekeken hoe we feestelijk, bewust en gezond maximaal met elkaar kunnen verenigen.’

Komkommer
Het Koningsontbijt bestaat deze jaargang uit Campina Lang Lekker halfvolle melk, Milner Slanki smeerkaas naturel, Jumbo kipfilet, Hero original delight jam, zoete Yespers fruit & groente spread, Gouda’s Glorie Halvarine, Jumbo volkoren brood, YAM licht meerzaden (glutenvrij brood), Jumbo rijstwafels meergranen, Junami appels en komkommer.

Gezonde gewoonte
‘Dit ontbijt is een laagdrempelige manier om kinderen bij te brengen wat een gezellige, maar tegelijkertijd ook gezonde gewoonte het is om te ontbijten. Als kinderen dat samen met hun klasgenoten zo beleven, kunnen zij ook hun vaders en moeders aansporen om thuis vaker samen te ontbijten’, aldus Cloosterman

Onderzoek
Eerder kwam uit onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van Jumbo, naar voren dat in 15 procent van de gezinnen met schoolgaande kinderen niet elke dag wordt ontbeten. ‘Als we kunnen helpen dat ongezonde patroon te doorbreken, doen we dat graag.’

Kritiek
De afgelopen jaren uitte het Voedingscentrum kritiek op het samengestelde ontbijt van Jumbo, omdat het in de ogen van het informatiecentrum geen gezond ontbijt zou zijn.

Reageer op dit artikel