nieuws

Jumbo na Hak nu in clinch met Aviko

Formules

Jumbo na Hak nu in clinch met Aviko

DOETINCHEM – In veel Jumbo-filialen zijn bepaalde producten van Aviko niet meer te krijgen doordat de fritesfabrikant niet levert.

Na onenigheid met Hak, kort geleden, ligt Jumbo nu in de clinch met Aviko. Door bepaalde producten niet te leveren aan Jumbo probeert Aviko hogere prijzen te bedingen. Dat lukte de aardappelverwerker enkele weken geleden al met Albert Heijn. Dat meldt de website Boerenbusiness. Aviko bevestigde aan de nieuwssite dat er onderhandelingen gaande zijn met Jumbo en dat er nog geen overeenkomst is. Jumbo zegt op Boerenbusiness geen commentaar te willen geven over onderhandelingen.

Tijdelijke leveringsstop
In veel filialen van Jumbo zijn niet meer alle producten van Aviko te krijgen, blijkt uit een inventarisatie van Boerenbusiness. De Aviko-producten worden tijdelijk niet geleverd omdat er gesprekken lopen tussen Jumbo en de aardappelverwerker. Bleek uit navraag bij het winkelpersoneel. Er hangt nog geen mededeling bij de schappen zoals enkele weken terug, bij de boycot door Hak, wel het geval was. Die impasse duurde toen enkele weken.

Eerder boycot AH
Het is in relatief korte tijd de tweede keer dat Aviko onenigheid heeft met een supermarktketen.  Eind januari leverde de fritesfabrikant niet aan Albert Heijn.  Die boycot duurde maar enkele dagen. Cosun-topman Robert Smith, waartoe Aviko behoort, zei destijds dat dit soort bewegingen horen bij het spel tussen leverancier en retailer. Na een paar dagen kwam er toen een deal uit waarbij Aviko volgens hem marge kan blijven maken.

 

Reageer op dit artikel