nieuws

Jumbo gaat thuisbezorgen in Groot-Eindhoven

Formules

Jumbo gaat thuisbezorgen in Groot-Eindhoven

EINDHOVEN – Jumbo is in Groot-Eindhoven gestart met de thuisbezorging van boodschappen. Eindhoven wordt daarmee na Utrecht het tweede testgebied voor de bezorgdienst van de Veghelse supermarktketen.

Dat zei financieel topman Ton van Veen van Jumbo dinsdag bij de opening van het tweehonderdste afhaalpunt van de supermarktketen. Deze mijlpaal werd bereikt bij de Jumbo van ondernemer Jelle Farenhorst in Maartensdijk, die op de openingsdag al direct zestien bestellingen had. Jumbo opent gemiddeld zo’n vijf afhaalpunten per week. Volgens Van Veen is het niet ondenkbaar dat de formule dit jaar nog de grens van driehonderd afhaalpunten bereikt.

Vijftigste en honderdvijftigste afhaalpunt
Jumbo opende het vijftigste afhaalpunt in mei 2015. Die staat aan de Drossaard in Uden. De honderdvijftigste volgde in november in Leidschendam. De onderneming is tevens druk bezig met het opzetten van de bezorgdienst. Daarvoor schakelt de Veghelse onderneming de ondernemers in. De raamovereenkomst hierover moet later deze maand worden goedgekeurd door de winkeliers, waarna met de uitrol kan worden begonnen.

Eerste twee pilots rond thuisbezorgen
Voorlopig zit het thuisbezorgen nog in de testfase. In november van dit jaar begon de eerste pilot op dit gebied, in Utrecht. De klant kan op werkdagen tot 22 uur van tevoren een bestelling plaatsen. De klant moet €6 bezorgkosten betalen. Bij aankoop van minimaal €70 aan boodschappen, krijgt de klant €1 korting op de bestelkosten bij thuisbezorgen. Sinds dinsdag is dus Eindhoven als tweede testgebied voor de nieuwe Jumbo-dienst gevolgd.

Ton van Veen en ondernemer Jelle Farenhorst bij de opening van het tweehonderdste afhaalpunt van Jumbo.

Ton van Veen en ondernemer Jelle Farenhorst bij de opening van het tweehonderdste afhaalpunt van Jumbo. Foto: Distrifood

Reageer op dit artikel