nieuws

FNV: ‘Gaan paaseieren Jumbo verstoppen’

Formules

FNV: ‘Gaan paaseieren Jumbo verstoppen’

BREDA/BEILEN – De FNV-leden van de distributiecentra van Jumbo in Breda en Beilen dreigen massaal het werk neer te leggen.

Gistermiddag zijn er bijeenkomsten van de vakbond geweest in Breda en Beilen. Volgens FNV-bestuurder Henk van der Ploeg staan de leden unaniem achter het plan om te staken, wanneer Jumbo niet alsnog instemt met het recent door de Jumbo-directie verworpen cao-akkoord voor het personeel in de distributiecentra. ‘We gaan de paaseieren van Jumbo dit jaar verstoppen’, zegt Van der Ploeg.

Andere dc’s
Begin volgende week loopt een ultimatum af dat door de vakbond aan Jumbo is gesteld. Zet Jumbo geen handtekening onder het akkoord, dan wordt het werk in de dc’s volgens Van der Ploeg in de loop van volgende week neergelegd. Maandag spreekt de FNV ook met zijn leden in de Jumbo-dc’s in Woerden, Raalte, Elst en Veghel.

Woedend
‘Ik heb in mijn hele loopbaan nog nooit meegemaakt dat werknemers zó woedend zijn op hun werkgever’, zegt van der Ploeg. ‘Het verschil met andere conflicten is dat het nu niet gaat over het afwegen van standpunten, maar domweg over het niet nakomen van afspraken. Dáár zijn de mensen zo boos over. Henk, je gaat zorgen dat de deal zoals die er ligt gerealiseerd wordt. Dat is wat ik van de mensen hoor.’

Brief
FNV Bondgenoten heeft een brief gestuurd naar Jumbo waarin ze duidelijk maken dat er niet meer te onderhandelen valt over het cao-akkoord voor medewerkers in de distributiecentra. ‘Alle partijen hebben intensief gekeken naar het akkoord. Jumbo moet niet de indruk wekken dat de afspraak niet bestaat’, zegt Van der Ploeg. ‘Als we nu wéér met Jumbo rond de tafel gaan zitten, maken we ons ongeloofwaardig richting de buitenwereld. Het verhaal dat Jumbo vertelt over een akkoord onder voorbehoud, dat is niet aan de orde.’

Reageer op dit artikel