nieuws

Dick Boer: Geen restaurant in AH’s

Formules

Dick Boer: Geen restaurant in AH’s

ZAANDAM – Een restaurantconcept binnen de AH-formule is volgens Dick Boer geen goed idee.

Dat zei de Ahold-topman vandaag tegen Distrifood, de dag dat de laatste cijfers van het concern in Zaandam bekend werden gemaakt. Volgens Dick Boer bedient het huidige aanbod van AH-winkels en AH To Go’s de out-of-home-klant voldoende. ‘Kijk naar ons To Go-concept. Dat is het beste antwoord op wat die klant wil. Convenience, kwaliteit, snel geholpen worden en snel die winkel weer uit. Restaurants in onze supermarkten gaat naar mijn mening niet werken. De Nederlandse klant wil niet ‘even lekker zitten eten’ in een supermarkt.’

Wouter Kolk
Jumbo nam onlangs restaurantketen La Place over uit de boedel van het failliete V&D. Eerder vandaag meldde Albert Heijn-topman Wouter Kolk in een interview met het Financieele Dagblad al dat AH geen belangstelling had in een overname van La Place. Reden is dat Albert Heijn volgens Kolk ambitieuze groeiplannen heeft met AH To Go. De gemaksformule van AH heeft groeimogelijkheden bij bedrijven, instellingen, universiteiten, treinstations of langs de snelweg, aldus de AH-topman.

Station
AH is tegelijkertijd serieus met de NS in gesprek om de AH To Go vestigingen op de stations op de een of andere manier te behouden. Zoals bekend wil de NS als AH To Go-franchisenemer de exploitatie van deze vestigingspunten afstoten. Een mogelijkheid is dat AH ze zelf gaat uitbaten.

Het complete gesprek met Dick Boer leest u zaterdag in de papieren editie van Distrifood.

Reageer op dit artikel