nieuws

AH levert eerste supermarktcoaches af

Formules

AH levert eerste supermarktcoaches af
Supermarktcoach Damian van Albert Heijn in de Kinkerstraat laat scholieren wegen hoeveel 2 ons groente is.

ZAANDAM – Een eerste lichting jonge medewerkers bij een aantal Amsterdamse AH-filialen is opgeleid tot supermarktcoach.

De medewerkers geven scholieren periodiek een rondleiding en leggen uit hoe ze gezonder kunnen eten.

Aankoopgedrag
Samen met Albert Heijn onderzoeken de gemeente, de afdeling Gezondheidswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam en het Amsterdam Health & Technology Institute wat het effect is van gezonde initiatieven in de supermarkt op het aankoopgedrag van consumenten.

Quiz
De ‘afgestudeerde’ Damian en Elshenay van het filiaal aan de Klinkerstraat legden als eerste supermarktcoaches eind vorige week aan 15 vmbo-scholieren van het Huygens College uit hoe je gezonder kunt eten en snacken.  Ze deden dat in de vorm van een interactieve quiz over gezonde producten. Vervolgens stelden de scholieren in groepjes een gezonde, lekkere, goedkope lunch samen, gingen ze hiermee op de foto en formuleerden ze samen een goed voornemen om gezond te blijven eten.

Hippe medewerkers
Voedingswetenschapper Coosje Dijkstra van de Vrije Universiteit Amsterdam: ‘Juist door jonge, hippe Albert Heijn medewerkers een gezond voorbeeld te laten zijn, zullen de scholieren zich eerder aangesproken voelen om gezondere aankopen te doen in te supermarkt. Dit spreekt meer tot de verbeelding dan een docent of wetenschapper’.

Kassa
Behalve de introductie van supermarktcoaches is een ander gezondheidsinitiatief van AH de gezonde kassa. In november 2015 plaatste Albert Heijn bij alle winkels in Nederland verantwoorde producten bij de kassa. In honderd winkels, waaronder 9 in Amsterdam, werden de snoepmeubels op de kop vervangen door meubels met lekkere, gezonde en bewuste producten zoals groenten en fruit, fruitsalades en verse sappen.

Reageer op dit artikel