nieuws

Zaak Jumbo-bomber levert politie prijs op

Formules

Zaak Jumbo-bomber levert politie prijs op

GRONINGEN – Onderzoeksleider Rob Vos van de politie Noord-Nederland heeft een prijs gewonnen vanwege zijn gekozen aanpak in de zaak rond de Jumbo-bomber.

De politie zette het dossier online, waardoor het publiek zelf mee kon speuren naar de daders en kon meedenken over de zaak. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Vos is als onderzoeksleider daarmee de eerste winnaar van de zogenoemde Noorder Pers Sociëteit Reuringprijs.

Kunstwerk
De prijs wordt uitgereikt aan degene die, volgens de jury, op een vernieuwende, creatieve of bijzondere manier zorgt voor opschudding op het snijvlak van communicatie en journalistiek. Vos heeft daarmee een glazen kunstwerk gewonnen, gemaakt door glaskunstenaar Alwin Overwater.

Bolwerk
De jury is van mening dat Vos beloond moet worden, omdat hij gekozen heeft voor ‘een gedurfde, open aanpak in een traditioneel gesloten bolwerk’. De zaak kwam in de publiciteit in mei 2015 toen er explosieven werden geplaatst bij de Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen. Op dat moment was nog niet bekend dat op het hoofdkantoor van Jumbo brieven waren binnengekomen waarin een aanzienlijk bedrag in bitcoins werd gevraagd.

Twee verdachten
Uiteindelijk werden er twee mannen aangehouden in het onderzoek naar de afpersing van Jumbo, een 50-jarige man een 15-jarige jongen.

Reageer op dit artikel