nieuws

NRC: Jumbo betaalde 48 miljoen voor La Place

Formules

NRC: Jumbo betaalde 48 miljoen voor La Place

VEGHEL – Jumbo zou €48 miljoen hebben betaald voor de overname van restaurantketen La Place.

Dat bedrag wordt genoemd door ingewijden in het NRC. De anonieme bronnen noemen het overnamebedrag ‘de grote klapper’ voor de boedel van het failliete V&D. Ze stellen dat de warenhuizen lang niet zoveel zouden hebben opgebracht.

Nieuwe mogelijkheden
Jumbo meldde na de mislukte doorstart van V&D dat de supermarktketen kijkt naar nieuwe exploitatiemogelijkheden voor de La Place-vestigingen. ‘La Place is een ijzersterke formule en voorziet in een grote behoefte in de Nederlandse binnensteden. Wij zien dan ook onverkort veel kansen voor La Place en hebben duidelijke groeiambities. De zelfstandige La Place-vestigingen blijven wel gewoon open en onze gasten zijn en blijven hier van harte welkom’, aldus Jumbo.

Icoon
De supermarktketen betreurt het einde van V&D. ‘Hiermee gaan veel banen verloren en komt er een einde aan een Nederlands retailicoon’, zegt Jumbo. ‘Dit betekent ook dat de La Place-vestigingen in de voormalige V&D warenhuizen op dit moment niet kunnen worden voortgezet.’

Banen
CoolCat-oprichter Roland Kahn (63) was de laatste hoop voor de warenhuizen, die op Oudejaarsdag failliet gingen. Hij wilde met circa 45 van de 62 V&D-winkels verder. Nu zijn doorstartpoging mislukt is, houdt V&D op te bestaan. De 8.000 werknemers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants raken definitief hun baan kwijt.

Reageer op dit artikel