nieuws

Jan Linders wil Aldi of Lidl als buur

Formules

Jan Linders wil Aldi of Lidl als buur

TEGELEN – Jan Linders wil bij een nieuw te bouwen filiaal in Tegelen graag een Aldi of Lidl als naaste buur.

Supermarktketen Jan Linders wil in Tegelen twee nieuwe supermarkten bouwen. Een van de twee winkels is voor de Limburgse formule zelf, in de andere moet een Aldi of Lidl komen. Directeur/eigenaar Leo Linders denkt dat een eigen filiaal en een discounter elkaar versterken, meldt website 1Limburg.

Enige geschikte locatie
De nieuwe supermarkten moeten op de plek van een voormalig verzorgingshuis verrijzen dat april vorig jaar door de supermarktketen is aangekocht. Volgens de supermarktketen is de locatie de enige geschikte in Tegelen voor een nieuwe moderne supermarkt.  Het pand zou moeten worden gesloopt en er zou nieuwbouw moeten verrijzen. Boven de supermarkten zouden ook woningen moeten komen, daarover is Jan Linders in gesprek  met een woningstichting.

Bestaand filiaal verdwijnt
Jan Linders heeft al een filiaal in Tegelen dat pal naast de beoogde nieuwbouwlocatie ligt. De huidige supermarkt, met een vvo van circa 1000 vierkante meter, is volgens Jan Linders echter slecht te vinden en er is onvoldoende parkeerruimte. Wat er na vertrek van Jan Linders met de ruimte zou moeten gebeuren, meldt L1 niet. Mogelijk wordt het pand gesloopt om daar parkeerplaatsen aan te leggen. Tegelen heeft naast een filiaal van Jan Linders ook een filiaal van AH en een vestiging van Plus.

April nog geen plannen
In april 2015, bij de aankoop van het pand, zei de keten nog geen plannen voor nieuwbouw te hebben. De belangrijkste reden om het pand te kopen, meldde Jan Linders was de vrees dat er anders mogelijk een concurrent in zou komen. Bovendien zou sloop de weg vrij maken voor een groter parkeerterrein voor het bestaande filiaal van Jan Linders.

Reageer op dit artikel