nieuws

Jaaraanbieder Hak clasht met Jumbo

Formules

Jaaraanbieder Hak clasht met Jumbo

VEGHEL – Jumbo ligt overhoop met één van de leveranciers van de Jaaraanbiedingen.

De supermarktketen heeft onlangs bij de schappen met groenteconserven een bordje geplaatst met daarop een tekst waarin de klant wordt uitgelegd waarom een deel van het assortiment van Hak moeilijk verkrijgbaar is. ‘Om u blijvend de laagste prijs te garanderen, kunnen wij niet akkoord gaan met te hoge prijzen van de leveranciers. Hierdoor zal een groot deel van het Hak-assortiment tijdelijk niet leverbaar zijn. Onze excuses voor het ongemak’, luidt de boodschap van  de supermarktformule.

Discussie
De appelmoes en groenteconserven van Hak maken deel uit van de zogeheten Jaaraanbiedingen. De supermarktformule bevestigt dat er met Hak een discussie is over inkoopcondities, maar stelt dat de actieproducten geen onderwerp zijn binnen de gesprekken met Hak. ‘Binnen onze Jaaraanbieding zijn Hak-producten volop beschikbaar. Deze aanbiedingen staan overigens los van de gesprekken met de leverancier’, zegt Jumbo-woordvoerder Maurice Nieuwland.

jumbohak

Geen uitspraken
Hak zelf wil in een reactie niets kwijt over de achtergrond van het gebrek aan producten in de Jumbo-winkels. ‘Hak doet geen uitspraken over de individuele samenwerking met retailers’, zegt een woordvoerder.

Prijsgarantie
Jumbo startte met ingang van het nieuwe jaar met de Jaaraanbiedingen. Daarin biedt de keten, bovenop de laagste  prijsgarantie,  tegen lage prijzen producten aan die vaak worden gebruikt door gezinnen, zoals wasmiddelen, kaas, koffie, cola en toiletpapier. De prijzen zijn het hele jaar geldig.

Reageer op dit artikel