nieuws

AH Borculo zwicht voor Facebookactie

Formules

AH Borculo zwicht voor Facebookactie

BORCULO – Het filiaal van Albert Heijn in Borculo is gezwicht voor een Facebookactie en heeft sinds vanochtend weer melk van Campina in het schap staan.

De Campina-melk staat weer in het schap, meldt het AH-filiaal op de Facebook-pagina van melkveehouder Erwin Wunnekink uit Haarlo. Die deed op Facebook zijn beklag dat het filiaal de melk van Campina had vervangen door die van het AH-huismerk. Het Facebook-bericht van Wunnekink kreeg meer dan 1000 likes, werd meer dan 300 keer gedeeld, en meer dan 100 mensen reageerden. Onder die reacties zaten oproepen om maar even niet meer bij AH te winkelen.

Snelle reactie AH
Het AH-filiaal reageerde vanochtend als volgt op de Facebookpagina van de boer: ‘Omdat wij ook trots zijn op onze lokale economie en deze graag steunen, is vanaf vandaag de Campina melk weer in onze schappen te vinden! #trotsopcampina’, schrijft AH. Ook het bericht van de grootgrutter kan op veel bijval rekenen en is geliked door meer dan 1000 mensen.

Reactie AH

Lokale economie
Wunnekink, tevens commissaris bij Campina, schreef vrijdag op zijn Facebook-pagina dat hij het niet kon begrijpen dat AH geen Campina-melk meer  verkocht. Hij schreef dat in een straal van 20 kilometer rond Borculo zeker 800 Campina-boeren werken en winkelen. Én hij verwees naar de recent gebouwde Campina-fabriek in Borculo die direct en indirect werk geeft aan honderden mensen. ‘Op dit moment verdienen in de FrieslandCampina fabrieken in Borculo direct en indirect enkele honderden mensen hun inkomen en veel van hen kopen in jullie winkel. Groot is dan ook mijn teleurstelling dat jullie de Campina melk hebben vervangen door het AH huismerk. Midden in het Campina gebied, met zoveel klanten die hun inkomen mede verdienen door dat merk Campina. Is het een idee dat u nog eens nadenkt over de keuze Campina melk uit het schap te halen? U had het misschien niet bedacht maar u steunt er de lokale economie mee. En het mooie is… indirect heeft u daar zelf weer profijt van!!’, aldus Wunnekink op Facebook.

Oproep heeft effect
Zijn oproep viel in vruchtbare grond en daar is de boer blij mee. ‘Top!’, reageert Wunnenkink op de terugkeer van Campina in het schap.  Ook andere reacties zijn positief. ‘GROOT compliment. AH let dus wél op de kleintjes’, aldus Ragnhilde Daniels op Facebook.

Reageer op dit artikel