nieuws

Jumbo wint rechtszaak van ondernemers

Formules

Jumbo wint rechtszaak van ondernemers

BLADEL – De broers Ard en Luc van de Huijgevoort moeten hun supermarkten in Geldrop en Bladel afgeven aan Jumbo. In hun winkel in Luyksgestel moeten ze stoppen met de Jumbo-formule.

Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant in een vonnis van 6 januari bepaald. De winkels in Geldrop en Bladel moeten door de broers Van de Huijgevoort met onmiddellijke ingang aan Jumbo worden overgedragen. Voor de vestiging in Valkenswaard dreigt hetzelfde te gebeuren, maar die winkel mogen zij, in afwachting van het hoger beroep, vooralsnog exploiteren. In de vestiging van de broers in Luyksgestel, die zij in eigen bezit hebben, moeten ze stoppen met de Jumbo-formule.

Exclusiviteitsrecht
Van de Huijgevoort en Jumbo liggen al geruime tijd met elkaar in de clinch. De oorzaak van de ruzie is vooral de overname van C1000 door Jumbo. De broers Van de Huijgevoort meenden dat zij een exclusiviteitsrecht in de Kempen hadden en dat de C1000’s in dat marktgebied zouden moeten worden aangeboden aan hen. Dat gebeurde echter niet, waarop de broers onder meer een prijsactie in Bladel startten waarbij zij onder de prijs van de Jumbo in Hapert doken. Dat zette vervolgens weer kwaad bloed bij Jumbo.

Rechtszaken
Beide partijen kwamen niet tot overeenstemming waarna een gang naar de rechter onvermijdelijk werd. Tot recent kwamen de broers daar als winnaar uit te voorschijn, maar de rechtbank Oost-Brabant heeft nu anders bepaald. De rechtbank was onder meer gevoelig  voor het feit dat de broers Van de Huijgevoort een aantal zaken niet goed op orde had. Zo deugde de vleesetikettering niet en was er ook sprake van gesjoemel met de emballage.

Reageer op dit artikel