nieuws

Ruim 400 supers open op nieuwjaarsdag

Formules

Ruim 400 supers open op nieuwjaarsdag

DOETINCHEM – Op nieuwjaarsdag, 1 januari 2016, openen zeker 426 supermarkten hun deuren.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Nieuws.nl. Het cijfer komt vrijwel overeen met het aantal supermarkten dat eerste kerstdag zijn deuren opende. Albert Heijn opent 1 januari de meeste winkels, 109 reguliere vestigingen en 41 AH to Go-winkels. De marktleider wordt gevolgd door Jumbo met 86 vestigingen. Hieronder een tabel met het aantal geopende winkels per formule:

Supermarktformule Open 1 januari
AH 150
Jumbo 86
Vomar 49
Dirk van den Broek 47
Coop 41
Jan Linders 22
Plus 15
Hoogvliet 15
Nettorama 1

Gesloten
Discounter Aldi sluit alle filialen op nieuwjaarsdag, net als Deen Supermarkten. Van Lidl zijn geen cijfers bekend, maar een korte blik op de website doet vermoeden dat ook deze discounter de deuren gesloten houdt. Van Poiesz, Spar, Boni en MCD is niet bekend of er vestigingen openen op nieuwjaarsdag.

Oudejaarsdag
Op oudejaarsdag hanteren de meeste supermarkten aangepaste openingstijden. Sommige vestigingen sluiten rond 16.00 uur al hun deuren anderen blijven tot 18.00 uur open. Enkele winkels, die regulier al sterk afwijkende openingstijden hebben, zullen langer openblijven.

Reageer op dit artikel