nieuws

Personeelsonderzoek: Aldi top, Jumbo flop

Formules

Personeelsonderzoek: Aldi top, Jumbo flop

AMSTERDAM – Aldi Nederland komt als beste supermarktketen uit de bus in een personeelsonderzoek.

In opdracht van het zakenblad Incompany vroeg onderzoeksbureau MWM2 de afgelopen maanden aan ruim 50.000 personeelsleden van 105 bedrijven en instellingen hun werkgever te beoordelen op interne reputatie en personeelstevredenheid. Aldi scoort met het cijfer 6,88 het hoogste cijfer van alle supermarktketens in Nederland.

Cultuur
De medewerkers van de supermarktketen laten in het onderzoek blijken dat ze tevreden zijn over de doorgroeimogelijkheden, baanzekerheid en cultuur binnen het bedrijf. Ook doet de formule het goed wat betreft arbeidsvoorwaarden en is het personeel met name tevreden over het salaris.

Metamorfose
‘Wat een metamorfose bij Aldi. Het bedrijf, dat de afgelopen jaren alleen in 2013 (6,46) redelijk scoorde, maar daarna weer hard terugviel (2014: 5,87), stijgt een vol punt en is het supermarktbedrijf met de beste score’, meldt Incompany. ‘Dit succes komt niet per toeval tot stand. Na het zoveelste teleurstellende cijfer vorig jaar ging Aldi de dialoog aan met Incompany, deed het aanvullend onderzoek en zette het zijn interne veranderprogramma voort. Met een 6,88 is Aldi de enige supermarkt met een echt mooie score’, meldt het blad.

Lidl, AH, Vomar en Jumbo
Lidl (6,60) en Albert Heijn (6,48) zijn de eerstvolgende supermarktketens die terug zijn te vinden op de ranglijst. ‘Vomar (6,33) staat daar weer een klasse achter en Jumbo (5,87) zien we pas terug in de achterhoede van de ranking’, aldus Incompany. Binnen de sector detail- en groothandel is Aldi vierde geworden.  Sligro Food Group (o.a. Emté) scoort met een 6,95 een tweede plaats binnen die sector. Ikea is de nummer één.

Reageer op dit artikel