nieuws

Jumbo’s Hengelo met kerst dicht om boete

Formules

Jumbo’s Hengelo met kerst dicht om boete

HENGELO – Drie Jumbo’s in Hengelo (O) zijn tweede kerstdag dicht gebleven nadat de gemeente dreigde met een boete als ze wél open zouden gaan.

Klanten die de winkels wilden bezoeken, kwamen voor een dichte deur te staan. Dat meldt Dagblad Tubantia. De drie franchise-vestigen waren van plan tweede kerstdag open te gaan. Ze gingen ervan uit dat dit mocht omdat alle zondagen in december door de gemeente zijn aangemerkt als koopzondag hoewel tweede kerstdag niet expliciet op de lijst stond. Mirko Klieverik van de Jumbo aan het Dikkersplein was ervan uitgegaan dat dat ook gold voor tweede kerstdag. ‘Maar het mocht dus niet.’

Dreiging boete
Het zou de drie een boete van €5000 kosten als ze wel zouden openen. De winkels van drie franchisenemers Jumbo Leussink, Jumbo Leferink en Jumbo Klieverik bleven onder die dreiging gesloten. Andere vestigingen van Niek Leussink die in Goor, Haaksbergen en Aalten, waren tweede kerstdag wel open. ‘Daar mag het wel. Daarom wilden we ook in Hengelo open’, zegt Leussink in de krant. ‘De vraag is er. En als de klanten het willen, dan moeten wij daar gehoor aan geven.’

Handhavingsverzoek
De gemeente ging overigens pas over tot handhaving nadat daartoe een verzoek was binnengekomen, zo staat in de brief die de ondernemers van de gemeente kregen. .Wan wie dat verzoek afkomstig was, kon een woordvoerder  van de gemeente niet aan de krant vertellen.

400 supermarkten wel open
Dit jaar is een recordaantal supermarkten open geweest met de kerstdagen. Eerste kerstdag waren dat er bijna 400 en tweede kerstdag openden maar liefst 2200 supermarkten hun deuren, zo bleek uit eigen onderzoek van Distrifood.  Een ruime verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel