nieuws

Plus-topman heeft weinig met maaltijdbox

Formules

Plus-topman heeft weinig met maaltijdbox

UTRECHT – Plus-topman Jan Brouwer is van mening dat er veel nadelen kleven aan het concept met maaltijdboxen.

Dat zegt de algemeen directeur van de supermarktketen in een interview met BNR Nieuwsradio. Brouwer krijgt naar eigen zeggen vaak de vraag voorgelegd waarom Plus nog geen maaltijdbox heeft. ‘Dat is een welbewuste keuze. Wij vinden toch een heel klein beetje dat het systeem met maaltijdboxen niet aansluit bij de keuzes van de consument. Het is toch een vrij stevig keurslijf. Soms moet je een duur abonnement afsluiten. Je hebt geen vrije keuze in recepten, de levertijden zijn lang en de ingrediënten in de box zijn vaak duurder dan in de winkel.’

Thuisbezorgen
Op het gebied van e-commerce stort Plus zich volgens Brouwer de komende jaren op thuisbezorgen. ‘Er zijn naar mijn weten nu 150 supermarkten actief met thuisbezorgen. De boodschappen worden nu op dezelfde dag of een dag later geleverd bij de klant thuis. We hebben grootse plannen om de levertijden te verkorten. Die strategie gaan we verder uitrollen.’

Overname
Brouwer gaat ook in op geruchten dat Plus van plan is Emté over te nemen. ‘We houden onze ogen en oren open, maar van gesprekken is geen sprake. We zien volop groeimogelijkheden met onze eigen formule, dus het is niet aan de orde. Voor ons is er geen noodzaak om een andere keten over te nemen. Onze strategie is er op gericht om in ieder marktgebied steeds beter te worden.’

Reageer op dit artikel