nieuws

Jumbo uitgeroepen tot sponsor van het jaar

Formules

Jumbo uitgeroepen tot sponsor van het jaar

AMSTERDAM – Jumbo is uitgeroepen tot Sponsor van het Jaar 2015.

Dat gebeurde tijdens een uitreiking van de zogeheten SponsorRingen 2015 in de Kromhouthal in Amsterdam. De supermarktketen werd in twee verschillende categorieën uitgeroepen tot winnaar. In de categorie media met de campagne De gele trui van Jumbo en in de categorie maatschappij met de campagne Samen vieren we kerst. De SponsorRing is de jaarlijkse prijs voor de zogenoemde beste sponsorcases in Nederland. De ringen werden dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt. Vorig jaar won KPN.

Oordeel
De jury oordeelde over Jumbo in de categorie Media ‘dat er sprake is van een totaal geïntegreerde mediacampagne met een optimaal gebruik van alle elementen.’ Het is volgens het juryrapport een ‘knap georkestreerd samenspel met alle spelers dat heeft geleid tot een briljante campagne.’ Wat betreft Samen vieren we kerst vond de jury dat Jumbo het thema eenzaamheid mooi had opgepakt. ‘In vier simpele woorden een hele wereld aan empathie neerzetten, dat is knap. Het past heel erg bij dit merk om mensen samen te brengen. Dat raakt echt aan de kerncompetentie van Jumbo.’

Reageer op dit artikel