nieuws

Ex-AH-directeur nieuwe baas Blokker

Formules

Ex-AH-directeur nieuwe baas Blokker

AMSTERDAM – Casper Meijer is voorgedragen als de nieuwe bestuursvoorzitter van Blokker.

Blokker Holding ziet de 51-jarige Meijer als beoogde opvolger van Theo Kool van het moederbedrijf van Marskramer, Intertoys en Big Bazar. Hij komt vanaf 19 oktober in dienst en krijgt in eerste instantie een plek in het bestuur. De opvolging van Kool staat gepland per 1 januari. De commissarissen van Blokker hebben de centrale ondernemingsraad om advies gevraagd.

Albert Heijn
Volgens Blokker heeft Meijer grote ervaring in de detailhandel en met consumentenartikelen. Hij werkte van 1987 tot 1999 in diverse managementfuncties bij Unilever in Nederland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Daarna stapte hij over naar Albert Heijn en later naar diens moederbedrijf Ahold, waar hij van 2002 tot 2013 directeur was in Nederland en de VS.

Morrisons
Eind 2012 werd bekend dat Meijer, op dat moment directeur merchandising van Albert Heijn, aan de slag zou gaan bij de Britse supermarktketen Morrisons. Alfred Levi nam vervolgens de taken van Meijer vanaf januari 2013 bij Albert Heijn over. Meijer was de man die de plannen voor de (om)dozen in de winkels van Albert Heijn op een jaarlijkse leveranciersdag van het bedrijf bekendmaakte.

Reageer op dit artikel