nieuws

Websuper Picnic van start

Formules

Websuper Picnic van start

AMERSFOORT – Picnic start vandaag officieel met het bezorgen van boodschappen. De eerste vrachtwagens rijden. Prins Maurits geeft het startschot. Picnic start met een assortiment van 250 eigen merken ‘Picnic’.

De vrachtwagens gaan rijden tussen het dc van Boni in Nijkerk en het eerste ‘hub’. Deze bevindt zich in Amersfoort op het terrein van een voormalige Prodentfabriek. Vandaaruit wordt de boodschappen met electrische autootjes de wijk ingereden. Eén auto biedt plaats aan 32 kratten voor één ronde door de wijk. Klanten kunnen inschrijven op de vaste bezorgroutes. De pay off lijkt te concurreren met Jumbo: ‘laagste prijs, gratis thuis.’ Tijdens de persconferentie wordt er gesproken van in totaal 20.000 sku’s in de webwinkel.

Prins
Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort verricht de officiële opening van Picnic samen met Maurits van Oranje, actief promotor van het elektrisch rijden. De introductie van Picnic is de afgelopen drie jaar in alle stilte voorbereid door een team van dertig retail-, innovatie- en internetspecialisten. Het team werkte onder de codenaam Sprinter aan onder meer de ontwikkeling van de app, de ontwikkeling van het elektrische voertuig voor de bezorging, het samenstellen van het assortiment en het opzetten van het logistieke systeem, inclusief het eerste distributiecentrum in Nijkerk en de eerste hub in Amersfoort.

Zie hieronder een fotorepo van de presentatie:

Reageer op dit artikel