nieuws

Jumbo zet Witte Piet op verpakkingen

Formules

Jumbo zet Witte Piet op verpakkingen
ANP

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo heeft op de verpakkingen van de eigen sinterklaasproducten afbeeldingen geplaatst van Witte Pieten.

Dat meldt Nieuws.nl. Volgens de supermarktketen is het lastig om met een oplossing te komen waarmee iedereen tevreden is. ‘In 2015 zullen op onze verpakkingen en winkelcommunicatie zowel donkere als lichte Pieten te vinden zijn. Hiermee volgen wij het Sinterklaasjournaal dat als kinder-autoriteit op dit gebied deze toon heeft gezet’, aldus de supermarktketen.

Albert Heijn en Hema
De discussie over Zwarte Piet loopt inmiddels al enkele jaren. Onder meer Albert Heijn en Hema gingen Jumbo vorig jaar voor met aanpassing van het beeld rond Zwarte Piet. Jumbo werd juist op verschillende social media geprezen voor het feit dat het bedrijf nog wel gewoon Zwarte Pieten inzette. dit jaar kiest het bedrijf dus echter voor een ander beleid en de Witte Piet.

Jammer
Dit is tegen het zere been van het Sint- en Pietengilde. ‘Wij vinden het jammer dat Jumbo zich met haar mening verschuilt achter het Sinterklaasjournaal en daar dus zelf niet over nadenkt. Hiermee geven ze dat journaal een status die het niet heeft. Het is niet eens bekend of het Sinterklaasjournaal dit jaar dezelfde figuren uit de kast haalt, of teruggaat naar traditionele Zwarte Pieten’, zegt een woordvoerder tegen de nieuwssite.

Reageer op dit artikel