nieuws

Vomar Rood plust ruim 10 procent

Formules

Vomar Rood plust ruim 10 procent

ALKMAAR – De drie testwinkels van de nieuwe rode formule van Vomar doen het prima. ‘Zowel het aantal klanten als de gemiddelde besteding ligt een stuk hoger.’

Het is ruim drie maanden na de opening van de eerste pilotwinkel in  Julianadorp en zes weken na de start van twee testwinkels in Amsterdam nog veel te vroeg voor vergaande conclusies, maar directeur Aart van Haren van Vomar is ‘in grote lijnen meer dan tevreden met de eerste resultaten van de nieuwe rode formule. ‘We verkopen aanzienlijk meer volume en dat komt omdat zowel het aantal klanten als de gemiddelde besteding omhoog zijn gegaan. Gemiddeld ligt de omzet in de drie winkels tussen de 10 en 20 procent hoger’, aldus Van Haren.

Omzetaandeel agf
‘De omzetgroei vindt met name bij de versgroepen plaats’, zegt de  Vomar-directeur. ‘Het omzetaandeel van agf in de testwinkels ligt 3 procent hoger dan in onze andere winkels, terwijl agf in de rode formule toch zo’n 12 procent goedkoper is geworden’, aldus Van Haren. Het omzetaandeel van brood is in de rode formule stabiel gebleven en ook daar is de Vomar-directeur zeer over te spreken. ‘We hebben in de testwinkel de broodafdeling naar achteren verplaatst en je moet dan maar afwachten of dat niet nadelig werkt op de omzet. Dat is dus niet gebeurd.’

Te hardhandig gesnoeid
Vomar is inmiddels wel artikelen aan het toevoegen in de rode formule. Volgens Van Haren gaat het om 150 artikelen waar veelvuldig naar werd gevraagd. ‘We hebben wat te hardhandig in het assortiment
gesnoeid; een inschattingsfoutje.’ Het personeel in de drie testwinkels heeft de opdracht elke klacht over verdwenen artikelen te noteren en naar Alkmaar te sturen.

Nieuwe signing en decoraties
Begin september opent Vomar in De Meern de vierde rode winkel. De supermarktketen wil daar onder meer nieuwe signing en decoraties testen. ‘We willen kijken of we de marketing in de winkel nog moeten aanpassen. Andere teksten, andere beelden, dat soort zaken’, aldus Van Haren. Tot het einde van het jaar worden nog drie tot vier andere winkels rood. Begin volgend jaar volgt dan een definitief besluit over de formule.

Reageer op dit artikel