nieuws

Bolle (Marqt): onze prijzen zijn normaal

Formules

Bolle (Marqt): onze prijzen zijn normaal
Diederik van der Laan

AMSTERDAM – Oprichter Quirijn Bolle van Marqt erkent dat het prijsniveau van de keten een uitdaging vormt. ‘Als je rekening wilt houden met je leveranciers en met zaken als dierenwelzijn, gezondheid en milieu, dan kom je uit op prijzen die wij vragen. Die zijn heel normaal.’

Dat zegt Bolle in een artikel in Het Financieele Dagblad over de opmars van ketens als Marqt, Natuurwinkel, Estafette en Ekoplaza. Conclusie van het verhaal is dat het vooralsnog niche-spelers zijn en de kans groot is dat ze nooit veel meer zullen worden. Volgens Bolle is één van de problemen dat consumenten denken dat de prijzen in de reguliere supermarkten normaal zijn.

Altijd negatief
Bolle: ‘Lagere prijzen pakken altijd negatief uit voor iemand in de keten. Dat kan de leverancier zijn die geen eerlijke prijs krijgt, het dier dat een minder prettig leven heeft, of de consument die minder geezond voedsel krijgt. Het is aan ons om het verhaal aan de consument duidelijk te maken.’ Volgens Bolle is het prijsniveau bij Marqt sinds de opening van de eerste winkel overigens wel met 30 procent gedaald.

Belang lage prijzen overtrokken
Ook Erik Does van Ekoplaza vindt het belang van lage prijzen overtrokken. ‘Het is niet onze prioriteit om de laagste prijs te bieden. Wij bieden veel meer. Wij gaan netjes om met onze leveranciers en met het milieu en dat kost nu eenmaal wat.’ Hij is niet bang dat dit leidt tot elitewinkels. ‘Er is bij ons voor iedereen wat wils. Dat we overal door het land verspreid zitten, zegt ook wel iets, denk ik. Ekoplaza is niet elitair en grootstedelijk. Het werkt van Meppel tot Amsterdam en van Rotterdam tot Hengelo.’

Reageer op dit artikel