nieuws

Boer roept boeren op origineler te zijn

Formules

Boer roept boeren op origineler te zijn

ZAANDAM – Ahold-topman Dick Boer roept boeren op kwalitatief betere en originelere producten in de markt te zetten als antwoord op de lage rendementen die ze nu boeken.

Boer zegt dit in dagblad De Telegraaf. ‘Als je als boer in staat bent een kwalitatief beter en origineler product in de markt te zetten, zijn wij mogelijk geïnteresseerd om het in het assortiment op te nemen’, zo wordt de Ahold-baas geciteerd.

Consument is de oplossing
Hij haalt daarbij het voorbeeld aan van een Limburgse boer die met Livar-varkens komt. ‘Consumenten weten dat te waarderen en willen daar meer voor betalen dan voor een regulier stukje varkensvlees. Bij de consument zit ook precies de oplossing voor de zorgen over de winstgevendheid in de primaire sector. Die moet het weer gaan waarderen’, aldus Boer in de krant.

Betaalbaar maken
Over Albert Heijn toont hij zich zeer tevreden, met een identieke groei van 3,5 procent. ‘Daar teken ik voor. We hebben aanpassingen gedaan in ons assortiment, die werpen voorzichtig hun vruchten af.’ Volgens Boer wil AH stappen maken in duurzaamheid en het betaalbaar maken van producten voor een groter publiek, zoals dat past in een tijd waarin consumenten bewuster hun boodschappen doen. ‘En betaalbaar is niet meteen goedkoop’, voegt hij daar nog aan toe.

Reageer op dit artikel