nieuws

Reorganisatie V&D kost 400 banen

Formules

Reorganisatie V&D kost 400 banen

AMSTERDAM – Het noodlijdende V&D schrapt 400 banen. De reorganisatie is de uitkomst van overleg tussen de warenhuisketen met de vakbonden.

Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over een sociaal plan om de gevolgen van de reorganisatie op te vangen. Het schrappen van de banen is volgens V&D nodig om te komen tot een structurele verlaging van de loonkosten.

Cao
Ook is overeenstemming bereikt over het vastleggen van de arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers van V&D in een cao. Afgesproken is dat medewerkers, als bijdrage aan het herstel van V&D, eenmalig één vakantiedag inleveren. Bovendien zal de seniorenregeling worden versoberd, waarbij bestaande seniorenuren worden gerespecteerd.

Reageer op dit artikel