nieuws

Rabobank: Ahold aantrekkelijker dan Sligro

Formules

Rabobank: Ahold aantrekkelijker dan Sligro

AMSTERDAM – Rabobank heeft Ahold donderdag op zijn zogeheten favorietenlijst gezet. Sligro werd daarentegen geschrapt van de lijst.

Rabobank wijst op de aantrekkelijke dividendvooruitzichten bij Ahold en de verwachte groei van het bedrijfsresultaat in de komende jaren. Analisten noemen het supermarktconcern een ‘koninklijke geldmachine’. Dat meldt het Financieele Dagblad. Aandeelhouders kunnen volgens Rabobank de komende maanden een stevig rendement in contanten tegemoet zien.

Overname
Tegelijkertijd haalde de bank Sligro van zijn favorietenlijst af. Sligro kan op termijn weliswaar profiteren van het herstel van de Nederlandse economie, maar door de aangekondigde overname van Delhaize is het aandeel Ahold binnen de supermarktbranche momenteel echter aantrekkelijker. De bank handhaaft zijn koopadvies voor beide aandelen.

Uitbreiding
Bij Sligro ziet de bank volgens De Telegraaf mogelijkheden om het resultaat in de komende jaren met zo’n 10 procent te laten groeien. Dat kan onder meer door besparingen en internationale uitbreiding. Voorlopig gaan de bezuinigingen bij het supermarkt- en groothandelsbedrijf volgens de analisten echter wat minder vlot dan was voorspeld.

Reageer op dit artikel