nieuws

Plus-personeel voert actie in Mookse raad

Formules

Plus-personeel voert actie in Mookse raad

MOOK – Bijna dertig medewerkers van de Plus hebben gisteravond actie gevoerd in de Mookse gemeenteraad. Ze vrezen de komst van een discountsupermarkt.

‘De komst van een discounter zou voor ons desastreus zijn’, laat Plus-medewerker Marcel Thissen aan Distrifood.nl weten. ‘Mook is te klein voor een extra supermarkt en daarom zijn we in personeelskleding naar de gemeenteraadsvergadering gegaan. Een van ons heeft het woord gevoerd.’

Projectontwikkelaar
Geruchten over de komst van een Aldi of Lidl doen al enkele jaren de ronde. Thissen: ‘Op de plek van Café de Poort aan de Rijksweg heeft een projectontwikkelaar gelegenheid gekregen een plan voor een supermarkt te ontwikkelen. De projectontwikkelaar wil hier echter niets over los laten.’

Onduidelijk
Ook na gisteravond blijft het voor Plus onduidelijk of er daadwerkelijk een discounter komt. ‘Maar we hebben nu wel duidelijk gemaakt dat we het écht niet zien zitten’, aldus Thissen. Spar-ondernemer Jan Janssen uit Molenhoek en Plus-ondernemer Wim Voet gaven vorig jaar al aan dat de komst van een Aldi het einde zou betekenen van winkelcentra in Mook en Molenhoek.

Reageer op dit artikel