nieuws

M&S houdt het bij twee warenhuizen in NL

Formules

M&S houdt het bij twee warenhuizen in NL

LONDEN – Marks & Spencer-topman Marc Bolland is tevreden over de prestaties van het M&S-warenhuis in Den Haag en kijkt vooruit naar de opening in Amsterdam. Daar blijft het echter ook bij.

Dat zegt Bolland in een interview met dagblad De Telegraaf. ‘We zijn heel tevreden over de zaak in Den Haag. Met name rond feestdagen loopt het daar boven verwachting. We kijken uit naar de opening op het Rokin, maar daar zal het bij blijven’, aldus Bolland die inmiddels bijna vijf jaar aan de top staat bij de toonaangevende Britse retailer.

Koersvast
Bolland is tevreden over wat hij in de afgelopen jaren heeft bereikt. ‘Binnen het bestuur zijn we de afgelopen jaren heel koersvast geweest. De grootste aandeelhouders hebben ook altijd steun verleend, wat media ook mogen zeggen. Er was veel werk aan de winkel. Toen ik nu bijna vijf jaar geleden aantrad, vond iedereen dat we de supermarkt moesten verkopen. We hadden geen eigen online verkoopkanaal en de logistiek bij de warenhuizen was volstrekt niet van deze tijd. Dat laatste lijkt het grootste probleem te zijn geweest.’

Focussen op de marges
Toch is hij er inmiddels in geslaagd ook de warenhuizen weer te laten groeien. ‘Het belangrijkste is dat we zijn gaan focussen op de marges. We produceren efficiënter en doen meer met eigen mensen. Ik had het over de logistiek. Toen ik aantrad, was er nul marktinformatie. Er was geen computersysteem waaruit duidelijk werd wat we verkochten en wat niet. Dat kost jaren om te ontwikkelen. Bij de supermarkten ging dat sneller, maar nu kan ik iedere avond zien wat we waar verkocht hebben. Zo’n systeem is duur, maar voor de levensvatbaarheid op langere termijn is het cruciaal. De reclamecampagnes krijgen veel lof.’

Reageer op dit artikel