nieuws

Update: Bommelding en ontruiming Jumbo Euroborg (liveblog)

Formules

Update: Bommelding en ontruiming Jumbo Euroborg (liveblog)
Onrust na bommelding bij Jumbo Euroborg. ANP

GRONINGEN – De vestiging van Jumbo bij de Euroborg in Groningen wordt ontruimd. De politie heeft groot alarm geslagen omdat er een dreigingsmelding is binnengekomen. Het gaat om een bomalarm, laat de Veiligheidsregio Groningen weten.

De politie doet op dit moment onderzoek in en rondom de winkel. Bomverkenners zijn rond 16 uur naar binnen gegaan bij de Jumbo Euroborg. Pas als ze iets vinden komen er medewerkers van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD).

Klik hier voor een liveblog door RTV Noord

Twitteraar Rianne Schuurman is erbij en twittert live met Periscope

Extra in de gaten gehouden
De Jumbo-filialen in Groningen werden al extra in de gaten gehouden door de politie. Afgelopen zondag ontplofte bij een andere Jumbo-winkel, aan het Overwinningsplein in Groningen, een explosief. Niemand raakte daarbij gewond, er raakte wel een raam beschadigd. In de nacht van 8 op 9 mei werd bij een Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen ook al een bom gevonden. Die ging niet af. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Explosief
De politie houdt er serieus rekening mee dat deze zaken met elkaar te maken hebben, aldus een woordvoerder. Er zijn volgens hem meerdere overeenkomsten. Zo werd het explosief in beide gevallen ’s nachts geplaatst en was in beide gevallen een Jumbo-supermarkt het doelwit. Het explosief dat zondag werd neergelegd was volgens de politie wel minder zwaar dan de bom die eerder aan de Wilhelminakade werd gevonden. Die bom was volgens de politie zwaar genoeg om voor veel schade en mogelijk ook slachtoffers te zorgen.

Omdat beide incidenten ’s nachts plaatsvonden, vermoedt de politie dat de verdachte niet uit is op het maken van slachtoffers, maar op het veroorzaken van schade aan gebouwen.

Lees ook:

Verscherpt toezicht op Groningse Jumbo’s

Reageer op dit artikel