nieuws

Gennep kan komst Lidl niet tegenhouden

Formules

Gennep kan komst Lidl niet tegenhouden

GENNEP – De komst van supermarkt Lidl naar het Europaplein in Gennep is niet tegen te houden, zegt wethouder Jan Welles. Ook al zou de gemeente dat liever wel willen, schrijft De Gelderlander.

Lidl wil een winkel bouwen op de plek van het oude belastingkantoor. ‘Op zich zitten we niet te wachten op nog een supermarkt. Maar we hebben geen reden om ze de vergunningen te weigeren’, zegt Welles tegen het regionale dagblad.

Parkeerplaatsen
Het enige probleem voor de komst van Lidl is het gebrek aan parkeerplaatsen. Voor een supermarkt op die plek zijn afgerond 68 parkeerplaatsen nodig, bij het oude belastingkantoor horen er ongeveer 45. Lidl legt nog eens elf parkeerplekken aan op eigen terrein en moet voor de resterende elf 62.700 euro storten in het parkeerfonds van de gemeente Gennep, die daarmee wordt verplicht binnen een straal van 500 meter de resterende parkeerplaatsen aan te leggen.

Reageer op dit artikel