nieuws

Burgemeester bemoeit zich met C1000-conflict

Formules

Burgemeester bemoeit zich met C1000-conflict

WINSCHOTEN – De burgemeester van Winschoten, Pieter Smit, gaat er persoonlijk voor zorgen dat honderden handtekeningen voor baanbehoud, die zijn verzameld door ontslagen medewerkers van C1000 van Jan van der Weele in Winschoten, worden bezorgd bij het hoofdkantoor van Jumbo.

Met de handtekeningen, die ze woensdag bij de C1000-vestiging in Winschoten aanbieden aan de burgemeester, pleiten de werknemers voor een baan bij de vestiging van Jumbo die ook door Van der Weele wordt uitgebaat. Dat meldt FNV Bondgenoten in een persbericht. De C1000-winkel sluit 11 juli en de 15 werknemers met vaste contracten willen aan de slag bij het Jumbo-filiaal maar zijn ontslagen. Ze hielden in mei een handtekeningenactie onder het winkelend publiek  voor behoud van hun baan. Ook burgemeester Pieter Smit kwam langs en volgens FNV hij gaf toen aan dat hij zich voor de getroffen werknemers wilde inzetten.

Geen sociaal plan
De werknemers van de C1000 van Jan van der Weele komen op straat te staan omdat de winkel sluit. Volgens de FNV zonder sociaal plan. Terwijl ze in de veronderstelling verkeerden bij Jumbo aan de slag te gaan. Gea Lotterman, bestuurder FNV Handel: ‘De werknemers begrijpen niet dat de heer Van der Weele het sociaal plan dat de bonden en Jumbo hebben afgesproken, niet volgt en ze niet meeneemt naar zijn Jumbo-winkel. Ze voelen zich in de steek gelaten: na jarenlange inzet raken ze hun baan kwijt en de kans op een nieuwe baan is gering. Zeker gezien de regio, de sector en de gemiddelde leeftijd van deze groep werknemers.’

Sluiting
De aanloop naar de sluiting van C1000 zit de ondernemer zelf ook niet lekker, zei hij in april tegenover Distrifood. ‘Ik moest in de krant van 17 maart lezen dat de winkel de deuren moest sluiten. Een paar dagen later kreeg ik dat zelf pas te horen. Ja, dat mag je een bijzondere situatie noemen.’

Reageer op dit artikel