nieuws

Borne krijgt ‘mooiste Lidl van Nederland’

Formules

Borne krijgt ‘mooiste Lidl van Nederland’

BORNE – Het Overijsselse Borne krijgt ‘de mooiste Lidl van Nederland’. Volgens dagblad Tubantia heeft de van oorsprong Duitse discountformule dat beloofd aan vastgoedeigenaar Gerard Assen van Astij.

De twee partijen tekenden woensdag op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam het contract voor de vestiging van Lidl aan het Marktplein. Albert Heijn had het pand eerder op het oog. Die supermarkt haakte echter af, omdat er te veel onzekerheden waren over de bouwvergunning.

Ruimte
Lidl had eerder al interesse getoond in het huidige AH-pand aan de Nieuwe Kerkstraat. Door het terugtrekken van AH voor de nieuwe locatie kwam die vrij voor de Duitse keten, die daar ook veel meer ruimte krijgt. Volgens Assen van Astij heeft Lidl aangegeven fors te willen investeren in het pand. De Bornse supermarkt zou niet alleen de mooiste, maar ook een van de grootste Lidls in Oost-Nederland moeten worden. Lidl hoopt in oktober te kunnen openen.

Reageer op dit artikel