nieuws

FNV wil maatwerk van Lidl

Formules

FNV wil maatwerk van Lidl

HUIZEN – Leden van FNV Handel overhandigen dinsdag 2 juni het rapport ‘minder werkdruk voor een betere kwaliteit’ aan financieel directeur Erwin Bziuk van Lidl.

In het rapport beweert de bond dat de werkdruk bij Lidl te hoog is. ‘Er moet per Lidl-filiaal worden vastgesteld welke mogelijkheden er zijn om de winkel optimaal te benutten in plaats van het opleggen van de standaardnormen. Deze maatwerkoplossingen zijn nodig om de werkdruk binnen het Lidl-concern te verlagen’, luidt het oordeel van FNV Handel. De bond zegt dat de conclusies het resultaat zijn van een enquête die, verdeeld over vier maanden, in 2014 en 2015 is gehouden. In totaal hebben 304 personen die bij Lidl werken deelgenomen aan de enquête.

Landelijk gemiddelde
In het rapport vertellen verschillende leden van de zogeheten Lidl Kadergroep van FNV Handel wat er in hun ogen aan schort bij de supermarktketen. ‘Lidl is succesvol en groeit. Daarom is het nóg belangrijker dat we op een veilige, gezonde en duurzame manier kunnen meebouwen aan dit succes’, zegt Fabian Hettema, agf-verantwoordelijke bij Lidl. ‘Uit ons onderzoek blijkt dat 16 procent van de ondervraagden problemen heeft met het werktempo. Dat is vier keer zoveel als het landelijk gemiddelde. En de werkdruk ligt ruim drie keer hoger dan het landelijk gemiddelde.’

Werkdag
Ook  Lidl-medewerker Ronald van der Flier doet zijn zegje. ‘We willen gewoon dat de arbeidsomstandigheden verbeteren zodat we op een gezonde manier werken en ook na een werkdag kunnen genieten van ons privéleven. Als de normen realistischer waren, dan zou dat al zoveel schelen. Een lagere werkdruk zorgt voor een betere kwaliteit van werken en leven.’

Reageer op dit artikel