nieuws

Vijf AH-C1000’s terug naar Jumbo

Formules

Vijf AH-C1000’s terug naar Jumbo

C1000-ondernemers Wijpke Koopmans in Nieuw-Amsterdam, René Lukens in Elst (Ut) en Klaas Sanders in Almelo zijn de laatsten die met AH tot een akkoord zijn gekomen. Zij verruilen op korte termijn de C1000-vlag voor de blauwe van AH. Sanders zet zijn activiteiten overigens alleen voort in zijn supermarkt aan De Gors. Zijn andere winkel in […]

C1000-ondernemers Wijpke Koopmans in Nieuw-Amsterdam, René Lukens in Elst (Ut) en Klaas Sanders in Almelo zijn de laatsten die met AH tot een akkoord zijn gekomen. Zij verruilen op korte termijn de C1000-vlag voor de blauwe van AH. Sanders zet zijn activiteiten overigens alleen voort in zijn supermarkt aan De Gors. Zijn andere winkel in Almelo is verkocht aan AH.

Deadline
De C1000-supers van de ondernemers Van Kessel in Wanssum, Veenkamp in Ruinen, Kempenaar in Hellevoetsluis, Janssen in Enschede en Vinke in Westerbork gaan terug naar Jumbo. De ondernemers zijn vorige week vrijdag door AH al op de hoogte gebracht. Het besluit van de marktleider om de onderhandelingen te staken, lijkt alles te maken te hebben met het verstrijken van een deadline die AH met Jumbo is overeengekomen. Beide partijen weigeren echter mededelingen over de inhoud van die deal te doen.

Haast
Het staat allerminst vast dat de vijf C1000-ondernemers nu ook Jumbo worden. Duidelijk is wel dat Jumbo haast heeft om tot een oplossing te komen, omdat het bedrijf half juli definitief een streep wil zetten onder C1000. Door de terugkeer van de huurrechten van de vijf C1000-winkels naar Jumbo krijgt AH in elk geval zeven van de 82 winkels die het begin 2012 voor €?300 miljoen overnam van Jumbo, niet in handen.

Niet naar AH
Recent opende ex-C1000-ondernemer Siemonsma zijn supermarkt in Balk als Plus. Ook de C1000 van Björn Kuipers in Oldenzaal gaat niet naar AH. Hoewel Kuipers nog geen beslissing heeft genomen, zijn de verhoudingen tussen de ondernemer en de marktleider dusdanig verstoord dat Kuipers nooit voor AH gaat kiezen. Mogelijk gaat AH ook nog een paar inmiddels omgebouwde C1000’s afstoten wegens tegenvallende omzetten. Onder meer in Wapenveld en Dedemsvaart draaien de voormalige C1000’s slecht. Daarom verkochten de ondernemers eerder al hun winkels terug aan AH.

Reageer op dit artikel