nieuws

Plus opent winkel met horeca-afdeling

Formules

Plus opent winkel met horeca-afdeling

ARNHEM – Plus heeft donderdag in Arnhem een winkel geopend met een horeca-afdeling. Ook introduceert de formule in de supermarkt een aantal andere nieuwe elementen.

Het gaat om de Plus Musiskwartier in hartje centrum van de Gelderse stad. De winkel is omgebouwd naar een concept dat veel meer is gericht op passanten dan de oorspronkelijke supermarkt. Zo is er aan het begin van de winkel plaatsgemaakt voor een afdeling waar verse broodjes worden gemaakt voor de klant. De broodjes (en versgeperste sappen) kunnen na het afrekenen worden genuttigd in speciaal ingerichte zithoekjes. De introductie van horeca is volgens formulemanager Robér Delver (44) een logisch gevolg van de veranderende vraag van de klant. ‘Plus zal in de toekomst veel meer aan horeca moeten ruiken.’

Indeling
Ook presenteert Plus hier voor het eerst een indeling die afwijkt van de normale Plus-winkels. Zo staat al het vers vooraan en de kw achterin de winkel. De Plus is verder ingericht aan de hand van drie zogenoemde gebruiksmomenten. ‘Het draait hier om  nu, vandaag en morgen’, zegt Delver. ‘De klant die weer snel weg wil kiest alleen de broodjes en sapjes aan het begin van de winkel. Neem je een iets groter rondje, dan kom je ook bij het vers. En je kunt vanzelfsprekend ook kiezen voor de complete supermarktroute, dus met kw.’

Combi Deals
Daarnaast introduceert Plus in het Musiskwartier Combi Deals. ‘Dit zijn combinatie-aanbiedingen, zoals een sandwich met een flesje bronwater. In de winkel hebben we vijf Combi Deals, verdeeld over alle afdelingen.’ Plus is eerder in twee winkels ook gestart met storytelling. Hierbij wordt het verhaal achter de producten verteld. Dit aspect wordt in Arnhem groter aangepakt. Bij iedere afdeling vertelt Plus via signing een uitgebreid verhaal achter de producten. Een voorbeeld is de vezelmeter bij het brood. Hier kan de klant onder meer zien hoeveel vezels het brood bevat. Ook het assortiment in de broodafdeling wijkt af van de normale Plus-winkels. Zo wordt in deze winkel alleen rustiek en korenlander brood verkocht. Verder presenteert Plus in Arnhem Lekker Erbij, de naam voor cross-selling naast de meubels, en is ook hier plek voor de recent geïntroduceerde foodconcepten Vers koken op maat en 1-2-3 snel op tafel.

Zusje
Delver noemt de winkel een zusje van de Briljant-formule. ‘Het is een clustering van Briljant-elementen aangevuld met nieuwe onderdelen. Noem het geen stadswinkel. Het blijft een volwaardige Plus-winkel voor alle boodschappen.’ Volgens de formulemanager zijn er meerdere Plus-winkels die in aanmerking komen voor een dergelijke metamorfose.

Reageer op dit artikel