nieuws

Niels Onkenhout weg bij Jumbo

Formules

Niels Onkenhout weg bij Jumbo

VEGHEL – Niels Onkenhout heeft woensdag aangekondigd dat hij Jumbo per 13 juli 2015 zal verlaten.

De directievoorzitter van C1000 en lid van de raad van bestuur van Jumbo Groep Holding vindt de afronding van de integratie van C1000 in het Jumbo-concern, in juli van dit jaar, een logisch moment om afscheid te nemen. ‘Jumbo is klaar voor de toekomst’, zegt Onkenhout. De raad van bestuur van Jumbo Groep Holding zal vanaf dat moment bestaan uit: Frits van Eerd (ceo), Ton van Veen (cfo) en Colette Cloosterman-van Eerd (cco).

Natuurlijk
Onkenhout: ‘Nu de succesvolle integratie van C1000 vrijwel is afgerond en Jumbo de afgelopen jaren is uitgegroeid tot de absolute nummer twee binnen de supermarktsector, is het voor mij een natuurlijk moment om een volgende stap te zetten in mijn loopbaan. Ik ben trots en dankbaar dat ik C1000 de afgelopen jaren heb mogen leiden en de mogelijkheid heb gehad om samen te werken met een fantastisch en toegewijd team bij Jumbo, Super de Boer en C1000. Jumbo is klaar voor de volgende fase.’

Grote rol
Onkenhout stond aan de wieg van de integratie van Super de Boer (2009-2011) en speelde een prominente rol bij de integratie van C1000 (2012-2014). ‘Ik ben Niels zeer erkentelijk voor zijn leiderschap gedurende de afgelopen zes jaar. Wij hebben samen het beste van Super de Boer en C1000 kunnen integreren en de grootste ombouwoperatie ooit gerealiseerd. Niels heeft een grote rol gespeeld bij het bouwen aan wat Jumbo nu is: een leidende en toonaangevende supermarktketen in Nederland waar alles draait om de klant. Wij danken Niels en wensen hem succes met zijn vervolgstappen’, zegt ceo Frits van Eerd in een reactie op het vertrek van Onkenhout.

SdB en C1000
Niels Onkenhout werd in 2009 directievoorzitter van Super de Boer en in 2012 van C1000. Daarnaast was hij lid van de raad van bestuur van Jumbo Groep Holding. Voorheen was Onkenhout onder andere lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke Wessanen. Hij begon zijn loopbaan bij Procter & Gamble en Philips.

Reageer op dit artikel