nieuws

Jumbo noemt einddatum kwastzaken

Formules

Jumbo noemt einddatum kwastzaken

VEGHEL – Jumbo wil volgend jaar aan het einde van het eerste kwartaal geen enkele kwastwinkel meer hebben.

Dat heeft de formule uit Veghel aan voormalige C1000-ondernemers laten weten. Eind maart 2016 (week 13) moeten de kwastwinkels zijn omgebouwd tot volwaardige Jumbo’s. De kwastwinkels doen volgens Jumbo te veel afbreuk aan de kwalitatieve uitstraling van de formule.

Verwachting
Jumbo heeft eind juli van dit jaar (week 29) naar verwachting twintig voormalige C1000-supermarkten die bij de overgang naar de gele formule alleen een ander likje verf krijgen of hebben gekregen. Dat zijn er meer dan de supermarktorganisatie begin dit jaar nog verwachtte.

Termijn
Voor kwastwinkels is gekozen, omdat deze vestigingen hetzij binnen afzienbare tijd op een andere plek worden herbouwd, hetzij op een termijn worden vergroot. Het gaat onder meer om vestigingspunten in Colmschate, Berkel en Rodenrijs, Voorschoten, Oud-Gastel en Twello.

Budgetwinkels
Behalve de kwastwinkels kent Jumbo in het transitieproces ook nog zogenoemde budgetwinkels. Dat zijn er veel minder dan de kwastwinkels. Het gaat bij de budgetwinkels om zaken die om uiteenlopende redenen met minimale middelen zijn omgebouwd naar Jumbo. In deze winkels staan bijvoorbeeld nog oude koelingen, terwijl ook de vloeren nog niet zijn vervangen. Het gaat onder meer om de Jumbo’s in Budel en Lienden.

Reageer op dit artikel