nieuws

FNV moet rectificeren over Plus Lunenborg

Formules

FNV moet rectificeren over Plus Lunenborg

HARLINGEN – Plus-ondernemer Maurice Lunenborg heeft via de rechter een rectificatie afgedwongen van FNV Handel.

De bond plaatste 27 februari van dit jaar een tekst op zijn website waarin onder meer werd beweerd dat de supermarktondernemer met een Plus in Harlingen vijftienjarige personeelsleden te zwaar werk zou laten verrichten. De titel van het artikel luidde “Plus Lunenborg in Harlingen ‘misbruikt’  15-jarigen”.

Nooit hard gemaakt
Lunenborg spande op zijn beurt op 21 april een kort geding aan waarin hij eiste dat de tekst van de website werd gehaald. Ook eiste hij een rectificatie van de bond. ‘De onderwerpen die zij (de bond, red.) aanhalen zijn hier intern allemaal besproken. De beschuldigingen zijn nooit hard gemaakt. Dat steekt de bond’, zei Lunenborg hierover in Distrifood.

Onrechtmatig
Woensdag, 29 april, deed de rechter uitspraak en werd duidelijk dat FNV Handel moet rectificeren. ‘Bij vonnis van 29 april 2015 heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, geoordeeld dat deze publicatie onrechtmatig is jegens Lunenborg, omdat daarin gedane uitlatingen onvoldoende steun vinden in het ten tijde van de publicatie beschikbare feitenmateriaal. De voorzieningenrechter heeft FNV (onder meer) veroordeeld tot het plaatsen van deze rectificatie’, meldt FNV handel in een persbericht.

Reageer op dit artikel