nieuws

Spar-overvallers met winkelmandjes verjaagd

Formules

Spar-overvallers met winkelmandjes verjaagd

AMSTERDAM – De twee overvallers van een Spar City Store aan de Nieuwe Kerkstraat Amsterdam zijn verjaagd doordat ze door twee klanten bekogeld werden met winkelmandjes.

De twee overvallers kregen de winkelmandjes naar hun hoofd geslingerd door twee aangeschoten mannen die bij de kassa stonden om af te rekenen. De twee maakten d eovervallers duidelijk dat ze er niet van geideind waren dat hun buurtsuper werd overvalleen. Een getuige vertelde aan de Amsterdamse tv-zender AT 5 dat een van de twee overvallers vervolgens uit angst zijn wapen richtte op de twee. Toen hij de trekker overhaalde bleek het om volgens de getuige echter om een ‘klappertjespistool’ te gaan.

Greep uit kassa

De overvallers wisten ondanks alle commotie nog een greep uit de kassa te doen. Ze verloren het meeste geld op straat nadat ze uit de winkel vluchtten en wegreden op een klaarstaande scooter. De overval duurde ongeveer dertig seconden. De getuige vond het een indrukwekkende gebeurtenis. ‘Ik schrok supererg en ben naar achter gevlucht.  Daar heb ik 112 gebeld en die waren er snel.’

Reageer op dit artikel