nieuws

Omzet Plus stijgt in 2014 met 3,1 procent

Formules

Omzet Plus stijgt in 2014 met 3,1 procent

UTRECHT – Plus heeft het jaar 2014 afgesloten met een consumentenomzet van bijna €2,1 miljard. Dat is een stijging van 3,1 procent ten opzichte van 2013.

Dit heeft de supermarktorganisatie vanochtend bekendgemaakt. Het grootste deel van die omzetgroei kwam voor rekening van een toename van het verkochte volume( 2,6 procent). De operationele winst van Plus nam met 11,7 procent toe tot €56,2 miljoen. De nettowinst daalde door een eenmalige last als gevolg van de sluiting van een dc van Spar in Alkmaar  van €7,3 naar €5,7 miljoen.

 

Nopjes

Algemeen directeur Jan Brouwer van Plus is in zijn nopjes met het behaalde resultaat. ‘Plus doet het in de concurrerende markt waarin we opereren beter dan ooit. Ons marktaandeel is gestegen en met onze marktgroei verslaan we de markt. Voor het eerst is de consumentenomzet door de €2 miljard grens gegaan. Daarnaast zijn de Plus-ondernemers erin geslaagd zich lokaal van de concurrentie te onderscheiden door hun innovatievermogen en focus op continue verbetering van de service.’

 

Vervolg

Brouwer wijst erop dat het succesvolle jaar 2014 een vervolg heeft gekregen in 2015. Waar de markt een groei laat zien van 2,2 procent (t/m wk 11) realiseert Plus een omzettoename van 5,8 procent (t/m wk 12). Het marktaandeel komt daarmee in het eerste kwartaal van 2015 uit op 6 procent. Daarnaast zijn er meer klanten dan ooit in de Plus-supermarkten geweest en steeg ook de gemiddelde besteding.

Reageer op dit artikel