nieuws

Jumbo verhoogt ombouwtempo C1000

Formules

Jumbo verhoogt ombouwtempo C1000
Ronald Hissink

VEGHEL – Jumbo gaat het ombouwtempo van C1000 omhoog gooien. Er staat tenminste twee keer een week gepland waarin het bedrijf vijf C1000’s heropent onder de eigen gele formule.

Tot en met half juli wil Jumbo 
nog 54 C1000-supermarkten ombouwen. Omdat de komende twee weken slechts vier verbouwingen/heropeningen staan gepland en er rond Pasen helemaal geen op de rol staan, moet in de resterende weken het tempo omhoog om de ombouwoperatie half juli (week 29) te kunnen afronden. Evenals vorig jaar heeft Jumbo daarom een aantal 
weken benoemd waarin vijf winkels in één keer worden heropend. Dat gaat dit jaar zowel begin (week 18) als half mei (week 20) gebeuren.

Provisorische ombouw
Opvallend is ook de toename van het aantal provisorische ombouwoperaties. Er zijn inmiddels al bijna vijftien zogenoemde ‘kwastwinkels’, vestigingspunten waarbij de ombouw niet veel verder reikt dan een likje verf en een andere formulenaam op de gevel. In een later stadium volgt dan een volwassen verbouwing of heropening van een compleet nieuwe winkel.

Nog 110
In totaal moeten er nog ongeveer 110 C1000-winkels worden omgebouwd. Marktleider Albert Heijn moet er nog een kleine 30 ombouwen. De marktleider heeft echter met een aantal ondernemers nog 
altijd geen overeenstemming bereikt.

Reageer op dit artikel