nieuws

Boon met klanten de boer op

Formules

Boon met klanten de boer op

BERKEL ENSCHOT – Supermarkt Boon’s Markt nam deze week klanten mee naar het rundveebedrijf van Henk Broeders. De boer produceert tweesterrenvlees.

Supermarktketen Boon wilde haar klanten laten zien waar het diervriendelijk geproduceerde rundvlees uit de winkel vandaan komt en bood daarom een rondleiding op de boerderij en een lunch aan.

Beter Leven
‘Er ging voor sommigen een wereld open’, zegt Johan Blijderveen namens de supermarktketen. ‘Een aantal kijkt nu heel anders naar vlees dan voorheen. Het rundvlees ligt in onze schappen als Beter Leven Keurmerk met twee sterren.’

Stallen

Een touringcar reed naar de vier grote stallen waar Broeders 1000 runderen gehuisvest heeft in diervriendelijke potstallen. Ook in de wei staan de runderen. Om in aanmerking te komen voor sterren legt de Dierenbescherming veebedrijven een basispakket minimumnormen voor, waaraan de veehouderij dient te voldoen. Die normen verschillen per diersoort.

Reageer op dit artikel