nieuws

V&D voorlopig gered

Formules

V&D voorlopig gered

AMSTERDAM – V&D lijkt voorlopig te zijn gered van een faillissement.

De warenhuisketen heeft met een meerderheid van de betrokken partijen een akkoord bereikt dat de basis vormt voor de herstructurering van het bedrijf. Daardoor kan V&D uiterlijk midden deze week beschikken over voldoende werkkapitaal om aan zijn verplichtingen te voldoen. Dat maakte V&D maandag bekend.

IEF Capital

Er was €40 miljoen nodig om de leveranciers te betalen en een faillissement te voorkomen. Vooral IEF Capital, de grootste verhuurder van V&D, zou water bij de wijn hebben gedaan. Don Roach, interim-topman van V&D, zegt dat hiermee de werkgelegenheid behouden blijft. ‘De financiering van V&D is hiermee structureel op orde en we zullen nu hard verder werken aan een gezonde, winstgevende toekomst.’

Loonkosten

Desalniettemin blijven er onzekerheden bestaan. Er is nog geen overeenkomst bereikt tussen V&D en de bonden over de structurele loonkostenverlaging. De circa 5000 medewerkers zouden bijna 6 procent loon moeten inleveren. FNV en CNV stappen vandaag naar de rechter om dit te voorkomen.

Reageer op dit artikel