nieuws

Lidl krijgt vergunning in Aalsmeer

Formules

Lidl krijgt vergunning in Aalsmeer

AALSMEER – De gemeente Aalsmeer heeft Lidl een vergunning gegeven voor de bouw van een supermarkt.

Lidl gaat zich vestigen in het voormalige kantoor van de Rabobank in Aalsmeer. Het college van B en W in Aalsmeer geeft met de vergunning gehoor aan een uitspraak van de rechter van eind december 2014. Het is de eerste vestiging van het Duitse bedrijf in Aalsmeer.

Vergunning
Lidl had begin 2014 al een poging gewaagd voor de bouw van een supermarkt op de plek van het voormalige Rabobankgebouw in Aalsmeer. Het college van B en W weigerde daarvoor een vergunning af te geven, omdat het door Lidl ingediende plan op twaalf punten in strijd was met het Bouwbesluit en op één punt met de Bouwverordening. Tegen deze weigering maakte de supermarktketen bezwaar bij de rechter en naar nu blijkt met succes. Gelijktijdig paste Lidl de aanvraag aan, zodat die niet langer in strijd was met de regelgeving.

Reageer op dit artikel