nieuws

Ex-Vomar-directeur begint nieuwe bio-super

Formules

Ex-Vomar-directeur begint nieuwe bio-super
Harrie Westra in zijn Vomar-tijd

UTRECHT – Voormalig Vomar-directeur Harrie Westra opent komende woensdag in Utrecht onder de naam SuperFair een nieuwe biologische supermarkt.

De winkel aan de Biltstraat is 
500 vierkante meter groot en heeft een volledig biologisch assortiment van circa 6000 artikelen, food en non-food. SuperFair heeft geen bedieningsafdelingen. ‘Alles gaat in zelfbediening of voorverpakt’, aldus Westra. Hij omschrijft de formule als de eerste ‘voordelige biologische supermarkt’ in Nederland. Volgens hem kan SuperFair goedkoper zijn dan de tot nu bestaande biologische formules, omdat er scherp op de inkoop wordt gelet. ‘We gaan in elk geval een deel van de inkoop zelf doen. Daarvoor is Michel van der Harst, voormalig adjunct-directeur commercie van Hoogvliet, verantwoordelijk.’

Vertaling consumentenwensen
De oud-Vomar-directeur heeft ruim een jaar gewerkt aan de plannen voor een biologische supermarkt. ‘SuperFair is de vertaling van wat ik aan consumentenwensen heb gezien. Die heb ik in een formule neergezet. Dat kun je makkelijker doen in een kleine dan in een grote organisatie. Zo hebben we alleen maar pin-only-kassa’s en zijn we de eerste formule met een eigen composteermachine.’  Westra sluit niet uit dat er meer vestigingen van SuperFair komen. ‘De klant gaat dat bepalen.’

Reageer op dit artikel