nieuws

Ahold middenmoter dierenwelzijn

Formules

Ahold middenmoter dierenwelzijn

DOETINCHEM – Ahold is een middenmoter wat betreft de aandacht voor dierenwelzijn. Buitenlandse ketens Coop Zwitserland Marks & Spenceren en Waitrose voeren de ranglijst aan.

Ahold scoort net als de Britse keten Tesco een 3, in een categorie-indeling die 6 schalen bevat. Dit blijkt uit The Business Benchmark on Animal Farm Welfare (BBFAW), die is samengesteld in opdracht van internationale dierenrechtenorganisaties. De benchmark bevat naast supermarktketens ook groothandels en fabrikanten. Er zijn geen andere Nederlandse supermarkten in de lijst te vinden, in totaal zijn 80 grote internationaal opererende voedingsbedrijven beoordeeld.

Stapje hoger

In de tweede categorie, een stapje hoger dan Ahold zijn de supermarkten J Sainsbury en het Zwitserse Migros te vinden. Unilever geeft een Nederlands tintje aan deze categorie. Friesland Campina en Vion Food Group staan net als Ahold in categorie 3. In categorie 4 bevinden zich supermarktconcerns Rewe en Walmart, de grootste detaillist ter wereld.

Europese supers

In categorie 5 is het dringen. Daarin bevinden zich de (Europese) ketens Aldi Süd, Carrefour, Delhaize, ICA, Lidl en Kaufland. Op het laagste niveau, dus met het minste formele oog voor dierenwelzijn, zijn Aldi Nord, Metro en Auchan te vinden.

Benchmark

In de benchmark  van BBFAW worden bedrijven beoordeeld op hun aandacht voor dierenwelzijn. Dat gebeurt op basis van hun eigen publicaties over beleid, management en leiderschap en innovatie. DE BBFAW heeft als doel het verbeteren van de standaarden voor dierenwelzijn bij de leidende voedingsbedrijven in de wereld.

Reageer op dit artikel