nieuws

Wouter Kolk nieuwe topman AH

Formules

Wouter Kolk nieuwe topman AH

ZAANDAM – Wouter Kolk is de opvolger van Sander van der Laan als algemeen directeur van Albert Heijn.

Kolk (48) startte op 1 juni 2013 als directeur New Markets & Specialty Stores binnen Ahold Europe. Hij was destijds de opvolger van Albert Voogd. Kolk was op dat moment verantwoordelijk voor Albert Heijn to go (Nederland & Duitsland) en Albert Heijn België. Vanuit die verantwoordelijkheid nam hij ook plaats in de directie van Albert Heijn. Daarnaast kreeg hij binnen de Ahold Europa directie de eindverantwoordelijkheid voor Etos en Gall & Gall.

Kleding

Hij werkte al eerder voor Ahold van 1991 tot medio 2007. Tot 2007 heeft hij diverse managementfuncties bekleed, zowel commercieel als operationeel, onder andere als commercieel directeur van Asia-Pacific met als standplaats Singapore, regiomanager Albert Heijn, general manager Gall & Gall en tot 2007 general manager van Etos. Hij is in 2013 opnieuw bij Ahold in dienst getreden na zes jaren als ceo van de internationale kledingretailer WE Fashion.

Dick Boer

‘De merkwaarde en het erfgoed, onze positie in de samenleving, en onze relatie met miljoenen trouwe klanten, maken van Albert Heijn een van de beste supermarkten in onze sector. Ik ben blij dat Wouter uit onze eigen organisatie komt. Hij is een ervaren leider met een sterke staat van dienst binnen het hele bedrijf’, zegt Ahold-ceo Dick Boer over Kolk.

Reageer op dit artikel